Kako učiniti da se vaši gosti osjećaju kao doma tijekom izbijanja zaraze koronavirusa

tra 9, 2020 | Reklamiranje, Savjeti za vlasnike kuća

Važno je da se vaši gosti osjećaju kao doma, pogotovo sada tijekom širenja zaraze novim koronavirusom koje je dovelo do izbjegavanja putovanja zbog straha od zaraze.

Vlasnici nekretnina za odmor ili njihovi voditelji mogu poduzeti mjere opreza radi sigurnosti i dobrobiti svojih gostiju. U ovo doba nesigurnosti posebno je važno ponašati se što bolje možemo.

U ovoj ćemo objavi opisati najbolje prakse za dezinfekciju nekretnina za odmor tijekom zaraze koronavirusom i načine na koje možete nastaviti primati goste i pomoći im da se osjećaju kao doma. 

Koje mjere opreza mogu poduzeti radi sigurnosti gostiju?

 1. Dezinfekcija površina – temeljito čistite nekretninu za odmor

Važno je dobro očistiti nekretninu za odmor nakon svake smjene gostiju. Svakako dezinficirajte tvrde površine u svojoj nekretnini jer se virusi na njima mogu zadržati 24 sata. Posebnu pažnju obratite spavaćoj sobi i kupaonici. Upotrijebite antibakterijsko sredstvo za čišćenje ključnih predmeta kao što su površine stolova, daljinski upravljači, kvake, radne površine, umivaonici i prekidači da biste spriječili širenje virusa.

 1. Mjere opreza pri pranju rublja

Ručnici, posteljina i druge tkanine u vašoj nekretnini mogle bi biti pune bacila. Nemojte grliti odjeću dok je nosite u perilicu. Na taj biste način mogli prenijeti bacile na sebe. Umjesto toga, stavite ih u košaru za rublje i operite ruke nakon što ih stavite u perilicu. Koristan savjet – uključite prazan ciklus s toplom vodom radi pranja perilice jer vlažno okruženje pogoduje širenju bacila.

 1. U nekretninu stavite sredstva za dezinfekciju ruku

Razmislite o nabavi sredstva za dezinfekciju ruku za svoje goste. Ako je moguće, sredstvo za dezinfekciju ruku stavite u svaku prostoriju, uključujući dnevni boravak i kuhinju tako da vaši gosti mogu redovito dezinficirati ruke i zaštititi se tijekom boravka u vašoj nekretnini.

 1. Educirajte svoje goste

Goste možete educirati o najboljim praksama i savjetima za zaštitu i sigurnost tijekom njihovog boravka. U nastavku su navedene mjere prevencije prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji

 • Često perite ruke
 • Primjenjujte socijalno distanciranje
 • Izbjegavajte dodirivanje očiju, nosa i usta
 • Kada kihnete pokrijte nos i usta
 • Održavajte respiratornu higijenu
 • Smanjite fizičke kontakte, na primjer rukovanja i zagrljaje
 • Ako imate povišenu temperaturu, kašljete ili teško dišete, odmah potražite liječničku pomoć

Obavijestite svoje potencijalne goste da ste se pripremili!

Vrlo je važno da se vaši budući gosti osjećaju ugodno te da nemaju briga dok borave u vašoj nekretnini za odmor. Obavijestite goste da ste potpuno svjesni pandemije virusa COVID-19 i vladate situacijom primjenjujući mjere opreza za sigurnost nekretnine za odmor. Goste možete obavijestiti o svim sigurnosnim mjerama opreza koje ste poduzeli putem oglasa na platformi, društvenih mreža ili e-pošte. Naposljetku, ako se vaša nekretnina za odmor nalazi u području pod karantenom, predlažemo da pratite preporuke koje je izdala vaša vlada i Svjetska zdravstvena organizacija. Poduzmite potrebne mjere za zaštitu svog poslovanja.

Share this post

[wd_hustle id=’2′ type=’social_sharing’/]

Neka vaš dom za odmor s nama

Belvilla donosi 40+ godina iskustva u upravljanju nekretninom i preko 2000 putničkih partnera kako bi optimizirao vaš prihod od najma za vas bez ikakvih komplikacija.

Neka vaš dom za odmor s nama

Belvilla donosi 40+ godina iskustva u upravljanju nekretninom i preko 2000 putničkih partnera kako bi optimizirao vaš prihod od najma za vas bez ikakvih komplikacija.

You may also like

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pretplatite se na naše obavijesti

Thank you for subscribing

Subscribe to our newsletter

For over 40 years we’ve been helping homeowners across Europe improve your income from their holiday homes. Subscribe to get our weekly articles in your email.

Thank you for subscribing